header

Βραδιά ελληνικής γαστρονομίας ("Greek gastronomy & culture”, Σκόπια, 19.2.2020)
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ημερομηνία: 31/01/2020
Συναπτόμενο αρχείο: GreekCuisine-Feb2020-ανακοίνωση-Agora mk.pdf
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σκοπίων
Κείμενο:

Στις 19 Μαρτίου 2020, το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια διοργανώνει, σε συνεργασία με το Park Hotel Resort & Spa στα Σκόπια, βραδιά ελληνικής γαστρονομίας ("Gala dinner"), αξιοποιώντας πρωτοβουλία εν λόγω ξενοδοχείου για παρουσίαση διαφορετικής εθνικής κουζίνας κάθε μήνα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της Ελλάδας, μέσα από το τρίπτυχο γαστρονομία-premium προϊόντα διατροφής-πολιτισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γνωστός στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος (Executive Chef στο Miraggio Thermal Spa Resort, Χαλκιδική), με την ομάδα του, θα παρουσιάσουν ελληνικά “gourmet” πιάτα αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας.

Οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού που επιμελήθηκε ο Σεφ της βραδιάς, σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ, την απαράμιλλη ποιότητα ελληνικών προϊόντων διατροφής, όπως για παράδειγμα ελαιόλαδο, μαστίχα, κρόκος, γαλακτοκομικά, ελιές, κ.α. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στην παρουσίαση και αναγνώριση εκ μέρους των καταναλωτών των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ.  

Επίσης, η γνωστή ερμηνεύτρια κα Κλεονίκη Δεμίρη θα παρουσιάσει, συνοδευόμενη από τον πιανίστα κ. Γιώργο Τσοκανή, Έλληνες συνθέτες και μελοποιημένη ελληνική ποίηση, με θέμα «Οι Έλληνες συνθέτες ταξιδεύουν στον κόσμο».

Σημειώνεται ότι, η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα, καθώς το μενού θα προσφέρεται από το ξενοδοχείο σε ειδική τιμή και για έναν μήνα. 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov