header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

35η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων ‘winter Fancy Food Show’(17-19 Ιανουαρίου, Σαν Φρανσίσκο
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ημερομηνία: 03/02/2010
Σχετικός σύνδεσμος: http://www.specialtyfood.com
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Φραγκίσκου
Κείμενο: Ολοκληρώθηκε η εν θέματι Διεθνής Έκθεση Τροφίμων στο Εκθεσιακό Κέντρο ‘Moscone’, του Σαν Φρανσίσκο. Η “Fancy Food Show” αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων στις ΗΠΑ, και πραγματοποιείται δύο φορές ετησίως (τον Ιούνιο στη Νέα Υόρκη και τον Ιανουάριο στη Δ. Ακτή-συνήθως στο Σαν Φρανσίσκο).
Στη φετινή ‘Winter Fancy Food’ συμμετείχαν εταιρείες τροφίμων από πολλές χώρες, ενώ με εθνικό περίπτερο εκπροσωπήθηκαν 18 χώρες, από τις οποίες ιδιαίτερα δυναμική παρουσία είχαν η Ιταλία, το Περού, ο Καναδάς, η Γαλλία, και η Ισπανία.
Παρά το γεγονός ότι οι εθνικές συμμετοχές ήταν αριθμητικά λιγότερες σε σχέση με την περασμένη χρονιά (30 εθνικά περίπτερα το 2009) ήταν έντονη η ζήτηση (και η προώθηση) εξειδικευμένων και βιολογικών προϊόντων.
Τόσο από συζητήσεις με διανομείς αλλά και στελέχη εταιρειών φαίνεται ότι υπάρχει η τάση για ποιοτικά και gourmet προϊόντα η οποία αποτυπώνεται και στην δυναμική παρουσία μικρών παραγωγών.
Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρχε εθνική συμμετοχή ενώ στην έκθεση συμμετείχαν με δικό τους ‘περίπτερο’ οι:
• FAGE USA/ Γαλακτομικά (www.fageusa.com), η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. David Freedman (Vice-President of Sales)
• MEVGAL/Γαλακτομικά (www.mevgalusa.com), η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κώστα Συμεωνίδη (corporate officer-N. America Representative).
Στην έκθεση συμμετείχαν μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες διανομής τροφίμων οι οποίες συνεργάζονται με ιδιώτες (κυρίως ελληνοαμερικάνους) μέσω των οποίων διακινούνται τα ελληνικά προϊόντα (κυρίως προϊόντα ελαιολάδου) στην αγορά των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν μέσω των διανομέων τους οι εταιρείες:
• GAEA Products (ΓΑΙΑ)/ Προϊόντα Ελαιολάδου με την παρουσία του Δ/ντος Συμβούλου κ. Κεφαλογίαννη.
• “The Greek Gods”/Γαλακτομικά, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σπύρο Λίτσα (Regional Sales Manager).
• “Mt VIKOS”/Γαλακτομικά. Εκπρόσωπος κα Sheree Cardoos.
• “Group Alimentaire Miron”/Διάφορα Προϊόντα (από Ελλάδα croissant ‘7 DAYS’ και προπαρασκευασμένες πίτες). Εκπρόσωπος κ. Δημήτριος Νικολιδάκης (Πρόεδρος) από Quebec.
• “Attiki Pitas”/Προϊόντα Μελιού. Εκπρόσωπος κ. Jan Robijns (Export Development Manager) .
• ‘Carpe Diem Holdings” / Διανομέας ελαιοπαραγωγικών προϊόντων του Σύνδεσμου Μονοφατσίου Κρήτης. Εκπρόσωπος στις ΗΠΑ κ. John Charalambakis.
Τη Δ. Έκθεση παρακολούθησαν δίχως να έχουν περίπτερο η εκπρόσωπος της Mastiha Shop (Νεας Υόρκης) κ. Αρτεμις Κόχας, και ο κ. Νέλος Γεωργούδης (εξαγωγέας ελαιολάδου). Επίσης, εκ μέρους του Συνδέσμου Μονοφατσίου το Σαν Φρανσίκσκο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος κ. Ξυλούρης.
Οι ελληνικές συμμετοχές (αν και περιορισμένες) καθώς και οι επισκέψεις των εκπροσώπων εταιρείων κρίνονται ιδιαίτερα επιτυχημένες καθώς σε μία περιόδο ιδιαίτερων οικονομικών δυσχερείων δόθηκε η ευκαιρία για ενημέρωση , δημιουργία δικτύου επαφών οι οποίες με follow up δημιουργούν νέες ευκαιρίες επέκτασης.
Η Fancy Food διοργανώνεται από τη National Association for the Specialty Food Trade. Οι προσεχείς εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν : 27-29 Ιουνίου τ.ε. στη Νέα Υόρκη (Javits Center) και 16-18 Ιανουαρίου 2011 στο Σαν Φρανσίσκο (Moscone Center). Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.specialtyfood.com .
exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports