header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Επίσκεψη-συμμετοχή Γρ. ΟΕΥ σε εκδηλώσεις οικονομικού ενδιαφέροντος στο Λος Άντζελες 27-29/1/2010
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ημερομηνία: 03/02/2010
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Φραγκίσκου
Κείμενο: Κατά το ανωτέρο διάστημα (27-29/1 τ.ε) ο Δ/νων του Γραφείου ΟΕΥ San Francisco πραγματοποίησε υπηρεσιακή επίσκεψη στην πόλη του Λος Άντζελες κατά την οποία:
-συμμετείχε (28 Ιανουαρίου) σε εκδήλωση του Los Angeles County Economic Development (LAEDC) & του World Trade Center Association Los Angeles (WTCA),
- παρέστη (27 Ιανουαρίου) σε εκδήλωση του φορέα «Nuclear Security Project» (προσκεκλημένος της Γεν. Προξένου κας Φωτιάδου),
-συμμετείχε στην προβολή ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας η οποία διοργανώθηκε από τους αρμοδίους για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles,
-επισκέφθηκε την Έκθεση «Art Los Angeles Contemporary» στην οποία συμμετείχαν galleries από την Ελλάδα
-είχε συναντήσεις με ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες της περιοχής.
1) Στην εκδήλωση του LAEDC και WTCA εταιρεία νομικών συμβούλων Seyfarth Shaw LLP, παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει το λιμάνι του Long Beach αλλά και τη γενικότερη σημασία την οποία έχει το Los Angeles ως τουριστικό, εμπορικό, κινηματογραφικό, βιομηχανικό, τεχνολογικό, επιχειρηματικό & διαμετακομιστικό κέντρο των ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας ενημέρωσαν του εκπροσώπους των Προξενικών Αρχών για τις τυπικές διαδικασίες είσοδου και έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Καλιφόρνια με έμφαση σε εργασιακά ζητήματα, σε θέματα εταιρικής φορολογίας και κτηματομεσιτίκες άδειες.
Την ενημέρωση έκαναν οι : κα Maura O’ Connor, κ. Vance Baugham, κ. Angelo Paparelli, κα Harumi Hata ενώ η κα Diane Williams -Πρόεδρος της Union Bank- ενημέρωσε για τα δάνεια και τις τυπικές διαδικασίες.
Η εταιρεία Seyfarth Shaw έχει 10 παραρτήματα στις ΗΠΑ (Ατλάντα, Βοστόνη, Σικάγο, Χιούστον, Αγ. Φραγκίσκο, σε δύο περιοχές του Λος Άντζελες, Νεά Υόρκη, Σακραμέντο, Ουάσιγκτον DC) και ένα στις Βρυξέλλες.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα
www.seyfarth.com
2) Η παρουσίαση του Κινηματογραφικού Ντοκυμαντέρ με τίτλο «nuclear tipping point», έλαβε χώρα στα studio της Universal με τη συμμετοχή του Κυβερνήτη της Καλιφόρνια κ. Arnold Schwarzenegger, του πρώην αμερικανού ΥΠΕΞ κ. George Shultz, του πρώην Υπ. Άμυνας κ. William Perry και του πρώην Γερουσιαστή κ. Sam Nunn.
Οι ανωτέρω μαζί με τον πρώην ΥΠΕΞ κ. Henry Kissinger έχουν δημιουργήσει το «Nuclear Security Project» μια πρωτοβουλία για την εξάλειψη της απειλής των πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων. Το Ντοκυμαντέρ περιελάμβανε συνεντεύξεις των Colin Powell, A. Schwarzenegger, Mikail Gorbachev οι οποίοι σημείωσαν τους τεράστιους κινδύνους από τη διασπορά των πυρηνικών όπλων και της αντίστοιχης τεχνολογίας η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Η σχετική πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το Hoover Institute του Πανεπιστημίου Stanford.
Την προβολή ακολούθησε σύζητηση στρογγυλής τραπέζης όπου μεταξύ άλλων υποστηρίχθηκε « ότι θα πρέπει να ληφθεί δράση ώστε χώρες όπως το Ιραν ή η Β. Κορέα να αποκλειστούν από την χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων».
3) Οι διοργανώτριες του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Los Angeles κα Έρση Δάνου και Αγγελική Γιανακοπούλου στο πλαίσιο της προσπάθειας χρηματοδότησης του Φεστιβάλ (το 4ο θα πραγματοποιηθεί 10-13 Ιουνίου 2010, www.lagreekfilmfestival.org ), προέβαλαν την ταινία του κ. Ν. Ηλιάδη «Hardcore» στην οποία είχαν προσκληθεί στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ελληνο-αμερικάνοι και εκπρόσωποι φορέων.
Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη επιτυχία ενώ από την ανταλλαγή απόψεων με Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στο Los Angeles έγινε φανερό ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς από τη χώρα μας (1) ούτε οι δυνατότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον & και οι καιρικές συνθήκες για την κινηματογράφιση ταινιών στην Ελλάδα, (2) ούτε η εμπειρία και οι επαφές των επιτυχημένων Ελλήνων του Hollywood.
4) Στην Έκθεση Μοντέρνας Τέχνης «ArtLosAngelesFair» (www.artlosangelesfair.com), συμμετείχαν από την Ελλάδα οι galleries “Kalfayan” και “Breeder” καθώς και η κα Έλενα Παπαδοπούλου η οποία διατηρεί στο Βερολίνο τη gallery «Nice & Fit».
Όπως μας ενημέρωσαν οι συμμετέχοντες η Ολλανδική Κυβέρνηση χρηματοδοτεί galleries (ολλανδικές ή μη) οι οποίες συνεργάζονται και προωθούν Ολλανδούς καλλιτέχνες.

Συμπεράσματα/Εισηγήσεις
Η πόλη του Los Angeles παρέχει ποικίλες δυνατότητες προβολής και διαφήμισης για την Ελλάδα, κυρίως μέσω της βιομηχανίας του Κινηματογράφου και Μόδας.
Εκτιμούμε ως εκ τούτου ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες και η προβολή του LA Greek Film Festival με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διευκολυνθούν οι διαδικασίες κινηματογράφισης αμερικανικών ταινιών στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες οι οποίοι εργάζονται για αρκετα χρόνια στην περιοχή και στον χώρο αυτό μπορούν να βοηθήσουν με ιδέες, προτάσεις και επαφές με στελέχη των εταιρειών.
Τόσο το Γεν. Προξενείο Los Angeles όσο και το Γρ. ΟΕΥ μπορούν να συνδράμουν στην αποτελεσματικότερη επικονωνία και καταγραφή των ιδεών & προτάσεων από τους Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στην κινηματογραφική βιομηχανία.
Η εκπόνηση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου στοχευμένης προβολής θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει (ι) ικανούς νέους δημιουργούς από την Ελλάδα, (ιι) χορηγούς οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να συνδραμούν σε σχετικές πρωτοβουλίες με την απαραίτητη διαφήμιση και (ιιι) το συντονισμό από το αρμόδιο Υπουργείο.
Ύστερα από εκτενείς συζήτησεις και ανταλλαγή ιδεών τόσο με στελεχή των εταιριών όσο και με τη Γεν. Πρόξενο κα Φωτιάδου, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υποστηριχθούν πρωτουβουλίες του Γεν. Προξενείου οι οποίες στοχεύουν στη σύνδεση της κινηματογραφικής βιομηχανίας με την τουριστική προβολή & τα πολιτιστικά δρώμενα στη χώρα μας.
Ενδεικτικά αναφέρoυμε, πιθανες πρωτοβουλίες:
-Εβδομάδα Ελληνικής Διατροφής (με προσκεκλημένους chef από την Ελλάδα καθώς και επώνυμους ελληνο-αμερικάνους chef με πρόσβαση στο αμερικανικό κοινό πχ Cat Cora),
-Διοργάνωση Φεστιβάλ Συγχρονής Ελληνικής Μόδας,
-Συνεργασία & εκδηλώσεις με το Μουσείο Getty,
-Εκδήλωση για προβολή ελληνικών ποιοτικών οίνων και γαστρονομίας στο πλαίσιο του Ελλ. Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports