Maximenu CK

Search

Search Icon

search

header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Ανάκαμψη της Τουριστικής Αγοράς στην Τυνησία και Προωθητικές Ενέργειες
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΤΥΝΗΣΙΑ
Ημερομηνία: 20/10/2017
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τύνιδας
Κείμενο:

Πρόσφατα, η Υπουργός Τουρισμού και Οικοτεχνίας της Τυνησίας επισκέφθηκε τη Γερμανία και είχε συναντήσεις με μεγάλους διοργανωτές ταξιδιών Tui, Thomas Cook καθώς και την Ομοσπονδία Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας. 

Από τυνησιακής πλευράς ανακοινώθηκε η επιστροφή του Tui Group στη χώρα από τη νέα τουριστική περίοδο και η πραγματοποίηση πέντε πτήσεων εβδομαδιαίως από την Tui Fly από τα αεροδρόμια Ανοβέρου, Φραγκφούρτης και Ντίσελντορφ (από Μάιο έως Οκτώβριο με ενδεχόμενη διεύρυνση). Ήδη, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, οι Γερμανοί τουρίστες αυξήθηκαν κατά 43,9% έναντι του προηγουμένου έτους. Επίσης ανακοινώθηκε η επικείμενη δημιουργία κέντρου κατάρτισης  τουριστικών στελεχών για ήδη εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και νέους με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Το κέντρο θα είναι το πρώτο που δημιουργείται σε συνεργασία με ιδιωτικό φορέα.

Επιπλέον, υπήρξε συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας Thomas Cook η οποία έχει ήδη ανακοινώσει την επανέναρξη της δραστηριοποίησής της στη Τυνησία (είχε διακοπεί μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες με θύματα τουρίστες το 2015)  το Φεβρουάριο του 2018 με τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως από Μ. Βρετανία. Σημειώνεται ότι πρόσφατα επίσης, 70 αντιπρόσωποι του "Thomas Cook Belgique» φιλοξενήθηκαν στην Τυνησία με σκοπό να διαπιστώσουν την ασφάλεια της χώρας ως προορισμού.

Στη συνάντηση με την Ομοσπονδία Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας προτάθηκε η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της στην Τυνησία για το 2019 και υπήρξε πρόσκληση για επίσκεψη 80 τουριστικών γραφείων και tour operators στην Τυνησία τον ερχόμενο Απρίλιο για Β2Β συναντήσεις και συμφωνίες συνεργασίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις με εκπροσώπους του Τύπου με σκοπό την εμπέδωση της εικόνας της Τυνησίας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Παράλληλα συζητήθηκε η διοργάνωση επίσκεψης δημοσιογραφικής αποστολής ενόψει της επερχόμενης περιόδου. Ιδιαίτερα προβάλλεται το υποχρεωτικό μέτρο της χρήσης προσωπικού και συστημάτων ασφαλείας στα τυνησιακά ξενοδοχεία. Ανακοινώθηκε επίσης ότι το Υπουργείο στοχεύει στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη του τουρισμού της Σαχάρας, του τουρισμού για γκολφ και του πολιτιστικού τουρισμού. Η εκτίμηση του Υπουργείου είναι ότι οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για της ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Σχετικώς σημειώνεται ότι πρόσφατα στην Τύνιδα πραγματοποιήθηκε και Αραβοτυνησιακό τουριστικό forum με έμφαση στις τουριστικές επενδύσεις και συμμετοχή 78 τουριστικών επενδυτών, κυρίως από τις χώρες του Κόλπου. Στο πλαίσιο αυτού ο Πρωθυπουργός κ. Youssef Chahed ανακοίνωσε τον προγραμματισμό υλοποίησης 19 τουριστικών σχεδίων που θα πραγματοποιηθούν με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι  πολλές χώρες που είχαν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 προβαίνουν σε αναθεώρηση, με τις περισσότερες να θεωρούν ασφαλείς τις τουριστικά αναπτυγμένες ζώνες της χώρας δηλαδη τις περιοχές Mahdia - Monastir - Sousse - Hammamet - Nabeul - Tunis - Bizerte - Tabarka, Djerba και την παράκτια ζώνη μεταξύ Djerba και Zarzis. Αναφέρουμε το Βρετανικό ΥΠΕΞ, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και τις σκανδιναβικές χώρες. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ως τις 19 Οκτωβρίου ο τυνησιακός τουρισμός σημείωσε αύξηση 24% σε σχέση με το 2016 και έφθασε τα 5,5 εκ. τουρίστες ήτοι 1εκ. επιπλέον, ενώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 αναμένονται 1 εκ. τουρίστες κάτι που θα διαμορφώσει την αύξηση σε 30% περίπου. Ο αριθμός προσεγγίζει τον μέγιστο αριθμό τουριστών πριν την επανάσταση του 2011 που έφθασε τα 6,9 εκ. το 2010. Ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών ήταν από την Αλγερία και έφθασε τα 1,9 εκ. αυξημένος κατά 44% ενώ ο αριθμός τουριστών από ευρωπαϊκές χώρες έφθασε το 1,5 εκ. σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση κατά 18%.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov