header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Ιχθυηρά, στατιστικά κατανάλωσης, εισαγωγών
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΙΤΑΛΙΑ
Ημερομηνία: 06/11/2017
Συναπτόμενο αρχείο: FisheryStats2017 it.pdf
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μιλάνου
Κείμενο:

Στο αρχείο περιλαμβάνονται στατιστικά αναφορικά με την κατανάλωση και τις εισαγωγές ιχθυηρών Ιταλίας. 

 

Η κατανάλωση ψαριών στην Ιταλία εκτιμάται πάνω από τον μέσο όρο στην ΕΕ σε 25,9 κιλά κατά κεφαλή. Ως θετικό στοιχείο καταγράφεται το γεγονός ότι η δαπάνη για τα ιχθυηρά μεταβάλλεται θετικά και με υψηλότερους ρυθμούς από την συνολική δαπάνη για τα τρόφιμα τα τελευταία δυο έτη. Οι επιχειρήσεις του κλάδου συνολικά υπολογίζονται σε 10.000 εκ των οποίων το 1/3 αφορά στην ιχθυοκαλλιέργεια. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο άρθρο τα στατιστικά εμπορίου υποδεικνύουν εξάρτηση από τις εισαγωγές. Η παραγωγή το 2015 εκτιμάται σε 188.752 τόνους αλιευμάτων και 148.763 τόνους ιχθυοκαλλιεργειών. Οι εισαγωγές το 2016 (ιχθυηρών, μαλακίων, επεξεργασμένων κλπ) εκτιμώνται σε 5,4 δισ. 

exports

Gefyres Ypourgeio logo 02highrez    ktp 1