header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Επισκόπηση Αγοράς Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας σε Πορτογαλία
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ημερομηνία: 30/12/2017
Συναπτόμενο αρχείο: Επισκόπηση Αγοράς Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας σε Πορτογαλία 2017 pt.pdf
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λισσαβώνας (Αρμοδιότητα και για Πράσινο Ακρωτήρι, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε)
Κείμενο:

Τα ψάρια και τα θαλασσινά γενικότερα αποτελούν σημαντικό στοιχείο της διατροφής των Πορτογάλων. Η Πορτογαλία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη κατανάλωση ιχθυηρών παγκοσμίως. Μεγάλη είναι η συμβολή της κατανάλωσης μπακαλιάρου. Η Πορτογαλία είναι ελλειμματική όσον αφορά την παραγωγή και κατανάλωση ιχθυηρών και γίνονται προσπάθειες  αύξησης των παραγόμενων αλιευμάτων. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται κατά την τελευταία δεκαετία να εκσυγχρονιστεί ο αλιευτικός στόλος και να αναπτυχθούν μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, η χώρα εξακολουθεί και παραμένει ελλειμματική.

Σήμερα, οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες κατέχουν σχεδόν το ήμισυ της πορτογαλικής αγοράς τσιπούρας-λαυρακιού. Ωστόσο, εν όψει ανωτέρω πολιτικής ανάπτυξης υδατοκαλλιέργειας της Πορτογαλίας, οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες θα πρέπει να προετοιμασθούν για μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τα πορτογαλικά προϊόντα (τσιπούρα και λαυράκι), κυρίως στην αγορά της Πορτογαλίας. Επίσης έντονος εμφανίζεται και ο ανταγωνισμός από προϊόντα ιχθυοπαραγωγής  τουρκικής προέλευσης.

 

exports

Gefyres Ypourgeio logo 02highrez    ktp 1