header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2018-Πρόγραμμα επιλεγμένων κινέζων αγοραστών. Metropolitan Expo Exhibition Center. (Αθήνα,10-12 Μαρτίου 2018)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 19/03/2018
Συναπτόμενο αρχείο: FOOD EXPO GREECE 2018 cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2018-Πρόγραμμα επιλεγμένων κινέζων αγοραστών. Metropolitan Expo Exhibition Center. (Αθήνα,10-12 Μαρτίου 2018)

Πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo Exhibition Center στην Αθήνα, από 10 έως και 12 Μαρτίου τ. ε., η 5η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2018, με κύριο αντικείμενο την προώθηση των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Την Έκθεση διοργάνωσε η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων Forum SA. Περισσότεροι από 68.000 επαγγελματίες επισκέφτηκαν από τις 10 ως τις 12 Μαρτίου τη FOOD EXPO 2018.

Πέρα από τους 800 ξένους αγοραστές, η επίσκεψη των οποίων επιδοτήθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία στα πλαίσια του hosted buyers program της έκθεσης, άλλοι 2.130 καταγεγραμμένοι διεθνείς key buyers ταξίδεψαν στην Ελλάδα, για να επισκεφτούν τη FOOD EXPO και να γνωρίσουν από κοντά κατά κύριο λόγο τον προϊοντικό πλούτο της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης μέσα από τα περίπτερα των 1.000 και πλέον Ελλήνων εκθετών.

Συγχρόνως, Έλληνες και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν 250 ξένους εκθέτες από 22 χώρες.

 Περισσότεροι από 800 σημαντικοί αγοραστές από μεγάλες αγορές-στόχους, που εντάχθηκαν στο hosted buyers program της έκθεσης, πραγματοποίησαν 15.000 και πλέον προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκθέτες της FOOD EXPO. Η 5η FOOD EXPO 2018, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 2.900 ξένους αγοραστές.

Από αυτούς, οι 800 πιο σημαντικοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας και πραγματοποίησαν κατά την διάρκεια και των τριών ημερών της έκθεσης περίπου 15.000 b2b συναντήσεις με τους εκθέτες της FOOD EXPO.

Μάλιστα, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας των b2b meetings, εκθέτες και αγοραστές είχαν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους είτε στα περίπτερα των εκθετών, είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των b2b meetingrooms.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 800 hosted buyers της FOOD EXPO 2018 αλλά και της παράλληλης έκθεσης OENOTELIA προήλθαν από 74 χώρες, αγορές-στόχους από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά.

Από κινεζικής πλευράς, σε συνεργασία με το Γραφείο μας, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν έξ (6) εισαγωγικές εταιρείες χονδρικού και λιανικού εμπορίου, King Foods, Duo Li Trading, E Focus Foods, (on line πωλήσεις τροφίμων),  Easail, City Super Supermarkets & City Shop Supermarkets. Όλες παραπάνω κινεζικές επιχειρήσεις προσκλήθηκαν από Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης.

Η  εκδήλωση είχε στόχο την γνωριμία των συγκεκριμένων κινεζικών εισαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων με αρκετά ελληνικά αγροτικά προϊόντα των ελληνικών εταιρειών και την πιθανή ενσωμάτωση τους στη παλέτα των εισαγόμενων προϊόντων που αυτές διακινούν στην κινεζική αγορά.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης υπήρξαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις των ελληνικών εταιρειών με τα μέλη της κινεζικής αποστολής  και μάλιστα πολλές εξ αυτών με ταυτόχρονη εταιρική γευσιγνωσία εντός των περιπτέρων.

Συγκεκριμένη πρακτική έδειξε να γίνεται ευρέως αποδεκτή από τους κινέζους επιχειρηματίες, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο είχαν άμεση γευστική επιβεβαίωση των επιχειρημάτων ποιότητας και υφής των παρουσιαζομένων ελληνικών προϊόντων διατροφής.

Κάθε κινεζική εισαγωγική εταιρεία πραγματοποίησε τουλάχιστον 15 θεσμοθετημένες επιχειρηματικές συναντήσεις στα πλαίσια της Έκθεσης καθώς και πλήθος μη προγραμματισμένων συναντήσεων.

Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης συνέδραμε συγκεκριμένη δράση με αποστολή προσκλήσεων σε  κινέζους εισαγωγείς ειδών τροφίμων περιοχής Σαγκάης, οι οποίοι προσκλήθηκαν να παραστούν.

Σε συζητήσεις που έγιναν με τους κινέζους επιχειρηματίες μετά το τέλος της Έκθεσης, για αποκόμιση εντυπώσεων και ίσως και κάποιων αποτελεσμάτων, εισπράξαμε την έντονη ικανοποίηση τους για την Έκθεση και την δομή των συναντήσεων αλλά και των γευσιγνωσιών.

Το Γραφείο μας κρίνει ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις (πόσο μάλλον αν καταστούν επαναλαμβανόμενες) προσδίδουν σημαντική προστιθέμενη αξία σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της χώρας μας και μάλιστα αυτή τη χρονική στιγμή ,που οι εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων τροφίμων γίνονται ελκυστικές στον κινέζο καταναλωτή.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports