header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Εκδήλωση για το ελληνικό ακτινίδιο, ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Tastes of Europe», Σαγκάη, 8 Σεπτεμβρίου 2018
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 10/09/2018
Συναπτόμενο αρχείο: Kiwi Day at Shanghai 20180908 photo cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

Εκδήλωση για το ελληνικό ακτινίδιο, ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Tastes of Europe», Σαγκάη, 8 Σεπτεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη στις 8 Σεπτεμβρίου τ. ε., σε αίθουσα παρουσιάσεων, εκδήλωση γνωριμίας με το ελληνικό ακτινίδιο κάτω από τη σκέπη του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης ποιοτικών αγροτικών προϊόντων των κρατών-μελών ΕΕ και ειδικότερα του ακτινιδίου.

Η εταιρεία συμβούλων WIN Ltd., που είχε την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης, έκανε εξειδικευμένη παρουσίαση για την διατροφική και γευστική αξία των ευρωπαϊκών ακτινιδίων και κατά συνέπεια του ελληνικού. Σημεία άξια προσοχής από την παρουσίαση: α) Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ακτινιδίου και β) Οι μεγαλύτερες ποσότητες ελληνικού ακτινιδίου κατευθύνονται στην αγορά του Χονγκ Κόνγκ και από εκεί στην ηπειρωτική Κίνα.

Η  εκδήλωση είχε στόχο την γνωριμία του εξειδικευμένου κινεζικού κοινού (εισαγωγείς νωπών φρούτων και λαχανικών, διανεμητές, λιανεμπόριο, διαμορφωτές κοινής γνώμης κ.τ.λ), με τις ποιοτικές ιδιαιτερότητες των ελληνικών ακτινιδίων, το μοναδικό αυτό νωπό ελληνικό προϊόν που εισάγεται στην ΛΔΚ. Στο χώρο παρουσίασης υπήρχε συσκευασία ακτινιδίου, καθώς και άφθονο έντυπο υλικό με συνταγές για την παρασκευή ελληνικών πιάτων με κύριο συστατικό το ακτινίδιο, τα κύρια ποιοτικά χαρακτηριστικά του κ. ο. κ. (βλ. συνημμένα).

Παρόμοιου τύπου  εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Χόνγκ Κόνγκ και σε άλλες χώρες (Καναδάς και Η.Α.Ε.). Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων της ίδιας εταιρείας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την μέχρι τώρα εμπλοκή του Γραφείου μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουμε παρατηρήσει το έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, χαρακτηριστικά που κατά κόρον διαθέτουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Οι ειδικές αυτές γευσιγνωσίες  απευθύνονται κυρίως σε κινέζους εισαγωγείς & διανεμητές,  εξειδικευμένο κοινό που θα μπορούσε να επηρεάσει την γνώμη του τελικού καταναλωτή, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζεται και ο τελικός καταναλωτής της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Σαγκάης. Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οργανώτριας εταιρείας WIN Ltd., η προσέλευση και η ποιότητα των επισκεπτών ανταποκρίθηκε πλήρως στο πνεύμα των σχεδιασμών της.

Το Γενικό Προξενείο Σαγκάης-Γραφείο ΟΕΥ συνέδραμε την εκδήλωση με αποστολή καταλόγων κινέζων εισαγωγέων & διανεμητών καθώς και σε αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης, supermarkets κ.α. Ο Γενικός Πρόξενος  απεύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προσδίδουν σημαντική προστιθέμενη αξία στα ελληνικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Η συμμετοχή Ελληνικών εταιριών σε αντίστοιχες διοργανώσεις μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για διείσδυση και τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά τροφίμων της Σαγκάης αλλά και της Κίνας.

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι η κινεζική αγορά τροφίμων και ποτών παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις και υπολογίζεται ότι καταλαμβάνει σήμερα τη δεύτερη θέση παγκοσμίως. Ειδικά σε ότι αφορά την αγορά τροφίμων της Σαγκάης είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό εισαγόμενων τροφίμων ως αποτέλεσμα της ανόδου του βιοτικού επιπέδου και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και των ολοένα αυξανόμενων σχέσεων των Κινέζων με το εξωτερικό και της συνεπακόλουθης γνωριμίας ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού Κινέζων με άλλες γεύσεις και κουζίνες, όπως η μεσογειακή. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Σαγκάης η πληθώρα των ξένων εστιατορίων και πολυτελών ξενοδοχείων, όπου συχνά προσφέρεται δυτική κουζίνα, αποτελούν παράγοντες που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα στην προσπάθεια αύξησης της κατανάλωσης ελληνικών τροφίμων.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports