header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΤΤRI (Βουκουρέστι, 21-24.2.2019) - Συμμετοχή ελληνικών περιφερειών, δήμων, φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ημερομηνία: 28/02/2019
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουκουρεστίου (Αρμοδιότητα και για Μολδαβία)
Κείμενο:

Πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Φεβρουαρίου τ.έ στα κτήρια του εκθεσιακού κέντρου ROMEXPO, σε χώρο που καταλαμβάνει 27.000 τ.μ. η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού "ΤΤRI (Targul de Turizm al Romaniei)", η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Ρουμανία, η οποία προσέλκυσε περισσότερους από 25.000 επισκέπτες. Στην εν λόγω έκθεση συμμετέχουν άνω των 300 τουριστικών οργανισμών, ενώσεων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων από 45 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Μολδαβία, το Ισραήλ, η Μάλτα κ.α.

      Την Έκθεση εγκαινίασε ο αντιπρόεδρος της ρουμανικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Viorel Stefan, ο οποίος έδωσε έμφαση στις συντονισμένες προσπάθειες για ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα του, μέσω της λήψης συγκεκριμένων μέτρων, όπως η μείωση κατά 5% του ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού, η παροχή φοροαπαλλακτικών κινήτρων, η ευκολότερη πρόσβαση σε μηχανισμούς χρηματοδότησης για τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και η δημιουργία ειδικού ταμείου για την υποστήριξη των υπηρεσιών ευεξίας στη Ρουμανία.

      Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον Έλληνα Πρέσβη στο Βουκουρέστι κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη και στελέχη του Γρ. ΟΕΥ Βουκουρεστίου.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν σημαντική. Στο ιδιαίτερα καλαίσθητο περίπτερο του Γραφείου ΕΟΤ Βουκουρεστίου, έκτασης 90 τ.μ., συνεκθέτες ήταν επίσης οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς, Θεσσαλίας, οι δήμοι Αλοννήσου και Κύμης, ενώ περίπτερα είχαν ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής και πάνω από 10 τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά γραφεία και ακτοπλοϊκές εταιρίες) από όλη τη χώρα.

Μετά την εκδήλωση των εγκαινίων, το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο αντιπρόεδρος της ρουμανικής κυβέρνησης κ. Stefan και ο υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας κ. Bogdan Gheorghe Trif, οι οποίοι έκαναν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Καρίμαλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, βουλευτή κ. Ντράγκος Ζησόπουλο. Συνέντευξη έδωσε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία. Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων και ο Πρόεδρος της ΑΝΑΤ (Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας) είχαν συζητήσεις με τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, τον Δ/ντή του Γραφείο ΕΟΤ στο Βουκουρέστι, κ. Γ. Σταφυλάκη και τον βουλευτή κ. Ζησόπουλο.

Ακόμα, περιηγήθηκαν στο ελληνικό περίπτερο οι δύο διασημότεροι παρουσιαστές της ρουμάνικης τηλεόρασης και ραδιοφώνου και λάτρεις της Ελλάδας Daniel Buzdugan και Gabriel Coveseanu, οι οποίοι συμμετείχαν και στις εκδηλώσεις του ΕΟΤ, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι και στελέχη από ρουμανικά ΜΜΕ.

Την ελληνική παρουσία στην TTIR στήριξε έμπρακτα η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, με μουσικοχορευτική παράσταση που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο.

Από πλευράς μας, επισκεφθήκαμε τους Έλληνες εκθέτες και συνομιλήσαμε μαζί τους, παρέχοντάς τους πληροφορίες για την αγορά της Ρουμανίας και κάθε δυνατή συνδρομή για την καλύτερη δικτύωσή τους.

      Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην φετινή εκδήλωση υπήρχε έντονη προβολή της χώρας μας από τα μεγάλα ρουμανικά γραφεία ταξιδίων (Christian Tours, Paralela45, Happy Tours, TUI Tours), με τιμές λίαν ανταγωνιστικές τόσο για την περίοδο του Πάσχα όσο και για το καλοκαίρι, στοιχείο που αποτελεί ένδειξη ότι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

      Τέλος, αναφέρουμε την αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των Ρουμάνων τουριστών προς την Ελλάδα, κατά τους πρώτους εννέα μήνες τους 2018, της τάξεως του 19.4%. Βάσει δέ εκτιμήσεων επαγγελματιών του κλάδου (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας-ΑΝΑΤ), το 2018 η Ελλάδα απετέλεσε και πάλι τον πρώτο τουριστικό προορισμό των Ρουμάνων. Για περισσότερες πληροφορίες, παραπέμπουμε στο έγγραφό μας ΑΠΦ Α.Π.: Φ.2603 / 30.1.2019.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports