header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνείς Εκθέσεις τροφίμων και ποτών «FOOD HOTEL CHINA» (FHC CHINA 2019) και «Pro Wine China 2019» (Σαγκάη 12-14 Νοεμβρίου 2019)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 18/11/2019
Συναπτόμενο αρχείο: Φωτογραφικό Υλικό FHC 2019 cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

Διεθνείς Εκθέσεις τροφίμων και ποτών «FOOD HOTEL CHINA» (FHC CHINA 2019) και «Pro Wine China 2019» (Σαγκάη 12-14 Νοεμβρίου 2019)

Πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως και τις 14 Νοεμβρίου τ.έ., στον εκθεσιακό χώρο Shanghai New International Expo Center (SNIEC), για 23η συνεχή φορά η Διεθνής Έκθεση τροφίμων και ποτών FHC CHINA 2019, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σαγκάη. Η Διεθνής Έκθεση για τον Οίνο «Pro Wine China 2019» πραγματοποιείται παράλληλα με τη Διεθνή έκθεση FHC. Διοργανωτής των Εκθέσεων είναι η UBM SinoexpoInternational Exhibition Co., Ltd

Από την επίσκεψη σε εν λόγω έκθεση παρατίθενται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην FHC CHINA 2019 συμμετείχαν συνολικά άνω των 3.500 εκθετών από 62 χώρες και την Έκθεση επεσκέφθησαν άνω των 118,000 περίπου επισκεπτών (από 70.000 επισκέπτες το 2017 και 90.000 το 2018). Η συνολική της έκταση ήταν 180.000 τ.μ.

Η FHC CHINA 2019 έχει προσελκύσει περισσότερα από 35 περιφερειακά και εθνικά περίπτερα - το μεγαλύτερο όλων ήταν εκείνο της Τουρκίας, καταλαμβάνοντας πάνω από 950 τετραγωνικά μέτρα, προσφέροντας εθνικά προϊόντα διατροφής, όπως ελαιόλαδο, σνακ, καρύδια και άλλα. Τα επόμενα μεγαλύτερα περίπτερα ήταν εκείνα των ΗΠΑ, της Γερμανίας, του Καναδά, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Στη φετινή Έκθεση FHC συμμετείχαν επίσης μεμονωμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών κορυφαίων εμπορικών σημάτων και εμπόρων τροφίμων. Τα κυριότερα προϊόντα ήταν: σνακ, ξηροί καρποί, μπαχαρικά,  κονσέρβες και φρέσκα τρόφιμα, κόκκοι καφέ και μηχανές, , γαλακτοκομικά προϊόντα, ποτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδες, ζυμαρικά, κρέατα & θαλασσινά, κατεψυγμένα φαγητά, σοκολατοειδή και άλλα.

Εφέτος από ελληνικής πλευράς πήρε μέρος στην Διεθνή Έκθεση για τον Οίνο «Pro Wine China 2019» το Enterprise Greece στο περίπτερο W4CA15 και τα οινοποιεία Κτήμα ΑΛΦΑ, Μεγίστη Ιερά Μονή Βατοπεδίου & Κτήμα DRIOPI. Στην Έκθεση FHC 2019 είχαν παρουσία ελληνικά προϊόντα, όπως σνακ, ελαιόλαδα και βιολογικό μέλι, σε περίπτερο κινέζου εισαγωγέα βιολογικών προϊόντων «Suzhou Xilun  Trading Co., Ltd»  στο περίπτερο N4J06 (βλ. συνημμένο φωτογραφικό υλικό). Σε παράπλευρη εκδήλωση της FHC CHINA 2019 για τις ιδιότητες του ελαιολάδου σαν μοναδικού υγιεινού διατροφικού προϊόντος, έλαβαν μέρος σαν ομιλητές  από την Ελλάδα οι κκ. Μανώλης Καρπαδάκης, Δ/ντης Εξαγωγών της εταιρείας Terra Creta SA, η κα Ελευθερία Γερμανάκη, Διεθνής Κριτής ελαιολάδου, Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, η κα Βάσω Τσιμπιπμάκη, Δ/τρια Εξαγωγών της εταιρείας OLIVE BREEZE & ο κ. Μιχάλης Τσιμπιμπάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος  της εταιρείας OLIVE BREEZE από την Κρήτη. Επακολούθησαν και μαγειρικές γευσιγνωσίες με κρητικό ελαιόλαδο. (βλ. συνημμένο φωτογραφικό υλικό).

Η FHC CHINA συναγωνίζεται την σημαντικότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων στη χώρα SIAL CHINA επί σειρά ετών. Αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός στον κλάδο των τροφίμων και ποτών στην κινεζική αγορά, τουλάχιστον για τα εισαγόμενα προϊόντα, και έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης τόσο στον αριθμό των εκθετών όσον και στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών. Η συμμετοχή Ελληνικών εταιριών σε αντίστοιχες διοργανώσεις μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για διείσδυση και τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά τροφίμων της Σαγκάης αλλά και της Κίνας.

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι η κινεζική αγορά τροφίμων και ποτών παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις και υπολογίζεται ότι καταλαμβάνει σήμερα τη δεύτερη θέση παγκοσμίως. Ειδικά σε ότι αφορά την αγορά τροφίμων της Σαγκάης είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό εισαγόμενων τροφίμων και ποτών ως αποτέλεσμα της ανόδου του βιοτικού επιπέδου και του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και των ολοένα αυξανόμενων σχέσεων των Κινέζων με το εξωτερικό και της συνεπακόλουθης γνωριμίας ολοένα και μεγαλύτερου ποσοστού Κινέζων με άλλες γεύσεις και κουζίνες, όπως η μεσογειακή. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Σαγκάης η πληθώρα των ξένων εστιατορίων και πολυτελών ξενοδοχείων, όπου συχνά προσφέρεται δυτική κουζίνα, αποτελούν παράγοντες που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα στην προσπάθεια αύξησης της κατανάλωσης ελληνικών τροφίμων.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports