Search

Search Icon

search

header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

ILMAC Lausanne (Λωζάννη, 7-8.10.2020).
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΕΛΒΕΤΙΑ
Ημερομηνία: 16/10/2020
Συναπτόμενο αρχείο: ILMAC Lausanne (7-8 Oct 2020) ch.zip
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βέρνης (Αρμοδιότητα και για Λιχτενστάιν)
Κείμενο:

Στις 7-8 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην Λωζάννη η ετήσια έκθεση ILMAC[1 (www.ilmac.ch), με αντικείμενο τις βιομηχανικές εφαρμογές στην τεχνολογία διεργασιών και εργαστηρίων (process and laboratory technology). Πρόκειται για τη μοναδική ελβετική κλαδική έκθεση που εστιάζει στην επικάλυψη των βιομηχανικών τομέων της χημείας και των βιοεπιστημών (life sciences). Ως εκ τούτου, απευθύνεται σε ένα πολύ εξειδικευμένο κοινό στελεχών προερχόμενο από πλειάδα τομέων, όπως τη φαρμακοβιομηχανία, χημεία, βιοτεχνολογία, τρόφιμα & ποτά, καλλυντικά κ.α.

Η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης έγκειται πρωταρχικά στο γεγονός ότι έλαβε χώρα. Η διεξαγωγή της συνιστά απόλυτη εξαίρεση, τη στιγμή που στην Ελβετία οι εμπορικές εκθέσεις έχουν γενικώς αναβληθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου για το 2021. Κατά περίπτωση και όπου δυνατόν, οι εκάστοτε διοργανωτές προσπαθούν να διεξάγουν έστω το συνεδριακό μέρος της ακυρωθείσας έκθεσής τους, εάν υφίσταται, αυστηρά σε εικονική μορφή μέσω διαδικτύου και διασώζοντας έτσι μέρος των φετινών προσδοκώμενων εσόδων τους από τα εισιτήρια (πάντοτε σε τριψήφια επίπεδα τιμών, ακόμα και μειωμένα).

Υπό καθεστώς αυστηρών υγειονομικών μέτρων προφύλαξης, στην φετινή ILMAC Λωζάννης συμμετείχαν 115 εκθέτες (www.ilmac.ch/en-US/lausanne/ausstellerliste.aspx), αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες (περ. 150). Στην συντριπτική τους πλειοψηφία προερχόταν από την Ελβετία, με κάποιες συμμετοχές από τις γειτονικές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία). Ελβετοί ήταν και περίπου 9 στους 10 επισκέπτες, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να προέρχονται, κατ’ εκτίμηση, από την Δυτ. Ελβετία. Υπό κανονικές συνθήκες, οι επισκέπτες της ILMAC Λωζάννης ανέρχονται σε περ. 1.800 άτομα, κατά κανόνα στελέχη σε επίπεδα λήψης αποφάσεων στις εταιρείες τους, οι οποίοι την επισκέπτονται τακτικά και κατ’ επανάληψη. Υπήρξε συνεδριακό μέρος με workshops στην έκθεση, δια ζώσης, όμως σε περιορισμένη έκταση (ilmac20.chemistrycongresses.ch/en/). Στην ILMAC Λωζάννης δεν υπήρξε ελληνική συμμετοχή

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε, επιπλέον, να βρείτε συμπληρωματικό φωτογραφικό υλικό από την έκθεση (~72ΜΒ).

Η ιδιαιτερότητα της ILMAC έγκειται στο ότι λαμβάνει χώρα περιοδικά σε δύο πόλεις της  Ελβετίας. Ιδρύθηκε τέλη της δεκαετίας του ΄50 στην Βασιλεία, παραδοσιακό κέντρο της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, με ρυθμό διεξαγωγής αρχικά κάθε τρία χρόνια. Η ILMAC Λωζάννης ιδρύθηκε μόλις την τελευταία δεκαετία, ως συμπληρωματική εκείνης της Βασιλείας, στα ενδιάμεσα έτη που δεν διεξαγόταν η τελευταία, για να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες στην γαλλόφωνη Ελβετία. Εδώ και πέντε χρόνια, πραγματοποιείται μία ILMAC κάθε χρόνο, εναλλάξ σε κάθε πόλη από έτος σε έτος.

Όπως μας πληροφόρησε ο Δ/ντής της ILMAC (Brand Director), κ. Michael Bonenberger, η ILMAC Βασιλείας είναι περίπου δεκαπλάσια της Λωζάννης σε εκθέτες, επισκέπτες και εκθεσιακό χώρο, με έντονο διεθνή χαρακτήρα. Η ILMAC Βασιλείας θα λάβει χώρα στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2021 (https://www.ilmac.ch/en-US/basel/uebersicht.aspx).

 

[1] ILMAC: Εκ της παλαιάς της ονομασίας «Internationale Fachmesse für Laboratoriums- und Verfahrenstechnik, Messtechnik und Automation in der Chemie».

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov